Over ons

Karin Goossen & Jill Jonkman

De kracht van de interventie met paarden hebben we ontdekt tijdens een workshop voor jongeren uit de jeugdzorg in 2011. Ondanks alle in gang gezette overlevingsmechanismen bij de jongeren, werd het pure kind weer zichtbaar. Dit was voor ons de aanleiding om een verdere samenwerking aan te gaan en om onze doelgroep te verbreden.

Karin heeft ruime ervaring en opleidingen op het gebied van paarden. Op dit moment volgt ze de opleiding psychologie met als richting Antrozoölogie (mens-dier relaties). Bij Dialoog tussen Mens en Paard volgt ze de opleiding tot DialoogCoach. Verder heeft ze gewerkt als instructrice in een manegesetting met kinderen/jongeren met diverse complexe achtergronden.

Jill heeft een sociaal pedagogische achtergrond. Ze heeft ruime tijd in de residentiële jeugdzorg gewerkt, waar ze ook trainingen heeft gegeven volgens de methodiek ervaringsleren. Verder heeft ze diverse bijscholingen gedaan op het gebied van systemisch en contextueel werken. De laatste opleiding die ze gevolgd heeft is de opleiding ‘Een taal erbij’.

Karin en Jill delen de gezamenlijke passie om mensen bewust te maken van hun kracht. De coachee wordt door ons gecoacht om het antwoord binnen henzelf te vinden.

Karin Goossen en Jill Jonkman
Karin Goossen en Jill jonkman

De paarden

Willem

Willem (Alexander de Montagne) geboren 2 juni 2002 Vader Atlantic, moeder Kim van de Vuufwegen (Vader Bergwind). Zij ras is Haflinger en dat is een koudbloedpaard.

DSC_8278
Willem en Tammy

Sinds 2013 versterkt Willem ons team. Wij kennen het verleden van Willem, we hebben zelfs een geboorte DVD van hem. Hij heeft in zijn verleden wedstrijden gelopen (mocht Z dressuur starten) en voor de koets gewerkt. Karin heeft Willem leren kennen bij de Freestyle opleiding van Emiel Voest, waar hij nivo 2 heeft doorlopen. Hij kent loswerken, grondwerk en het werk aan de dubbele lange lijnen. Ondertussen is hij ook een heel vertrouwd voltigepaard geworden. Bij onbalans of spanning gaat hij langzaam lopen of soms zelfs niet. Verder is onze samenwerking aan de longe tijdens zitlessen en bij de voltige geweldig. Tijdens coaching & workshops is hij subtiel en duidelijk. We zijn ontzettend blij met hem!

Tammy

Tammy (Tarius) geboren 15 april 2000 Vader Caritas, moeder Mendiga Vira (vader Ahorn) Hij staat ingeschreven in het koninklijke vereniging warmbloedpaardenstamboek Nederland.

Ondanks dat Tammy een ontzettend goede spring- en dressuur-bloedlijn heeft is hij opgeleid als tuigpaard. Sinds zijn 6e woont hij bij Paul Brummelhuis op de boerderij. Hij werkt nog steeds voor de koets. Daarnaast is Karin hem gaan rijden en heeft hij ook de Freestyle opleiding doorlopen. Hij kent het loswerken, grondwerk en het werk aan de dubbele lange lijnen. Naast dat we mogen werken op het erf van Paul, mogen we ook zijn paard inzetten voor de activiteiten bij Paard4Kracht, daar zijn we ontzettend dankbaar voor! Tammy is tijdens coaching & workshops subtiel en goed te lezen. Verder is het altijd bijzonder te zien hoe hij contact zoekt met kinderen. Ook met Tammy’s bijdrage zijn we ontzetten blij!

Beide paarden zijn waardevol. Door hun verschil in karakter kunnen we ze bewust inzetten. Tijdens de coaching & workshops reageren ze, ondanks trainingen, vrij en op hun eigen wijze. Dit is hun kracht!

Paul Brummelhuis van locatie Paard4Kracht

n locatie Paard4Kracht Paul Brummelhuis, bewoner van de boerderij, houder van blonde d'Aquitaine koeien en 'baasje' van Tammy en Roland Paul Brummelhuis, bewoner van de boerderij, houder van blonde d'Aquitaine koeien en 'baasje' van Tammy en Roland
Paul Brummelhuis, bewoner van de boerderij, houder van blonde d’Aquitaine koeien en ‘baasje’ van Tammy en Roland